Tarte cu zmeura din faina de migdale


Cantitate:

11 tarte

Ingrediente aluat:

  • Ingrediente aluat:
  • 200 g faina migdale
  • 35 g indulcitor (Sukrin pulbere)
  • 50 g unt rece taiat bucati
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita guma xantan
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1 ou
  • li>Ingrediente crema:
  • 375 g lapte migdale
  • 35 g indulcitor (Tagatoza) cantitate 1
  • 50 g indulcitor (Tagatoza) cantitate 2
  • 75 g galbenus (aprox 4 galbenusuri)
  • 30 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita vanilie

PREPARARE ALUAT


  1. Se amesteca faina de migdale cu indulcitorul, sarea,guma xantan si untul rece taiat bucati mici
  2. Se lucreaza acest amestec cu mainile pana cand obtinem un aluat sfarmicios.
  3. Adaugam oul si amestecam pana cand se formeaza un aluat pe care il invelim in folie de plastic si il lasam o ora la frigider
  4. Dupa o ora intindem aluatul intre 2 folii de plastic si taiem cu o forma rotunda bucati pe care le asezam in formele de tarte
  5. Formele cu aluat le punem din nou in frigider pentru 30 de minute
  6. Dupa 30 de minute punem formele in cuptorul incalit la 175 ℃ si le coacem timp de 15 minute
  7. Scoatem tava din cuptor si le lasam in tava pana se racesc apoi le scoatem din forme

PREPARARE CREMA


  1. Se pune laptele cu prima cantitate de indulcitor la incalzit, il incalzim pana aproape de fierbere
  2. In timp ce incalzim laptele mixam galbenusurile cu a 2-a cantitate de indulcitor
  3. Cand laptele e aproape de fierbere adaugam amidonul peste galbenusurile mixate cu indulcitor
  4. Luam laptele de pe foc si adaugam un sfert din acesta peste amestecul de galbenusuri si amidon amestecand pentru omogenizare
  5. Turnam amestecul de galbenusuri omegenizat cu lapte in restul de lapte si punem din nou pe foc amestecand continuu pentru inca 2-3 minute pana cand amestecul se ingroasa.
  6. Amestecul, asemanator unei budinci se va lasa sa le raceasca punand deasupra o folie de plastic care sa fie lipita de suprafata cremei
  7. Dupa ce s-a racit putem pune crema in tarte si decora cu zmeura deasupra
Copyright. Toate drepturile sunt rezervate.
Fotografiile prezente pe acest site se afla sub incidenta unor clauze contractuale privind cedarea drepturilor de autor catre terte persoane fizice sau juridice.
Utilizarea lor, fara acordul scris al autorului site-ului se va pedepsi conform legii.