Prajitura cu dovlecel

O prajitura frageda si pufoasa cu gust de ciocolata in care nimeni nu ar ghici prezenta dovlecelului .
Eu am folosit un dovlecel galben ,asa cum avem in gradina dar se poate face la fel de simplu cu cel obisnuit verde.
Asa cum se vede dovlecelul meu avea deja mai multe seminte deci a trebuit sa rad mai mult marginile .
Daca aveti un dovlecel la fel de plin de seminte incarcati sa il radeti in asa fel incat sa evitati semintele , astfel ca nimeni nu va ghici ce a facut prajitura asa de frageda :)

20 bucati


Ingrediente :

  • 300 g faina 000

  • 300 g zahar

  • 50g cacao

  • 200 g dovlecel ras

  • 120 ml lapte batut

  • 50 ml lapte

  • 75 ml suc de mere

  • 3 oua medii (aproximativ 50-60 g /ou cantarite cu coaja)

  • 120 ml ulei

  • 150 g unt

  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

  • un sfert de lingurita de sare

1.Se curata si apoi se rade dovlecelul pe razatoarea mica.Se lasa 5 minute intr-un vas si apoi se scurge de apa .Il strangem pur si simplu in mana incercand sa scurgem din el cat mai multa apa si apoi il cantarim.Trebuie sa avem 200 g de dovlecel ras cu cat mai putina apa.
2.Separat se amesteca faina cu bicarbonatul,sarea si cele 50 g de cacao.

3.Intr-o cana se amesteca sucul de mere cu laptele batut.

4. Se pun intr-un mixer untul cu zaharul si se amesteca timp de 5 minute la viteza maxima pana obtinem o crema dupa care adaugam uleiul ,amestecam 1 minut si apoi cele 3 oua pe rand amestecand bine la viteza medie dupa fiecare ou adaugat.
Se adauga jumatate din cantitatea de amestec de faina si cacao peste in mixer si jumatate din amestecul cu lapte batut si suc de mere si se amesteca 1 minut dupa care se pun celelalte jumatati.La sfarsit adaugam dovlecelul ras si mai amestecam 1 minut la viteza medie.
Turnam amestecul obtinut intr-o tava pe care am uns-o cu ulei si in care am pus o hartie de copt (pentru a scoate prajitura mai usor)
5. Coacem pentru 50 de minute in cuptorul preincalzit la 180 ℃.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam 5 minute sa se raceasca in tava si apoi 10 minute pe un gratar.
Pudram cu zahar pudra si o taiam in 20 de bucati .
Savuram!
Copyright Toate drepturile sunt rezervate.
Fotografiile prezente pe acest site se afla sub incidenta unor clauze contractuale privind cedarea drepturilor de autor catre terte persoane fizice sau juridice.
Utilizarea lor, fara acordul scris al autorului site-ului se va pedepsi conform legii.