Chec cu banane


Cantitate:

1 chec

Ingrediente aluat:

  • 3 banane medii sau 2 mari
  • 250 g zahar
  • 10 linguri cacao
  • 220 g faina
  • 2 ouă intregi
  • 80 ml ulei
  • 50 ml suc de mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

PREPARARE


  1. Zdrobim bananele cu furculita pentru a nu ramane bucati mari .
  2. Se amesteca apoi cu mixerul timp de 5 minute bananele cu uleiul,sucul de mere ,cele 2 oua si zaharul.
  3. Separat se amesteca faina cu sarea,bicarbonatul,praful de copt, cele 10 linguri de cacao si plicul de zahar vanilat .
  4. Se pune amestecul de faina peste amestecul cu banane si se amesteca cu o lingura pana la obtinerea unui aluat moale.
  5. Se pune intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 190 ℃ aproximativ 60 de minute.
  6. Cum timpul de coacere poate varia in functie de cuptor verificam dupa 50 de minute cu un betisor si daca acesta iese curat scoatem checul din cuptor.
  7. Il lasam 5 minute sa se raceasca in tava si apoi il scoatem pentru a se raci in continuare pe un gratar.
  8. Pofta buna !

Poate ti-ar placea si :


Copyright. Toate drepturile sunt rezervate.
Fotografiile prezente pe acest site se afla sub incidenta unor clauze contractuale privind cedarea drepturilor de autor catre terte persoane fizice sau juridice.
Utilizarea lor, fara acordul scris al autorului site-ului se va pedepsi conform legii.