Tarte cu ciocolata si caramel


Tartele cu caramel si ciocolata,combinatia perfecta de caramel si ciocolata neagra.Un desert care va impresiona pe oricine.
Dureaza putin mai mult si aluatul e mai bine sa fie lasat de pe o zi pe alta in frigider pentru a obtine niste tarte fragede dar daca va place gustul de caramel amestecat cu aroma de ciocolata neagra atunci nu mai trebuie sa cautati alta reteta ci sa aveti putina rabdare sa o incercati pe aceasta.
Nu este o reteta complicata doar ca trebuie e mai bine sa facem aluatul cu o zi inainte (daca nu aveti timp vor fi de ajuns 1-2 ore dar cu aluat facut cu o zi inainte tartele vor iesi extraordinar de fragede )

  • Ingrediente tarta:

  • 220 g faina tip 000
  • 80 g zahar pudra
  • 20 g faina de migdale sau migdale macinate foarte fin
  • 20 g cacao
  • un sfert de lingurita sare
  • 120 g unt cu 82% grasime
  • 50 g oua (aproximativ un ou mediu)
  • Ingrediente ganache caramel:

  • 200 g smantana pentru frisca (cu cel putin 30-35% grasime)
  • 125 g zahar
  • 100 g miere
  • 75 g ciocolata alba
  • 20 g unt cu 82% grasime
  • Ingrediente ganache ciocolata:

  • 200 g smantana pentru frisca (cel putin cu 30-35% grasime)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 40 g miere
  • 60 g unt cu 82% grasime

Mod de preparare:

Aluat pentru tarte

  1. Amestecam intr-un vas făina cu zahărul pudră, pudra de migdale, cacaoa, sarea şi untul tăiat cubuleţe de 1cm.
  2. Punem vasul 10 minute in frigider
  3. Mixam amestecul cu ajutorul unui mixer cu paleta până se formează firimituri.
  4. Încorporam pe rand ouăle si mixam doar cât să se adune aluatul.
  5. Lasam aluatul in frigider peste noapte daca avem timp sau daca nu cel putin 1 ora
  6. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem intr-un strat cu grosimea de 4 mm din care decupam forme rotunde pe care le punem in cercurile de tarte,daca nu avem putem folosi si forme obisnuite de tarte care au fost in prealabil unse cu putin unt. Le intepam usor cu furculita pentru a evita umflarea la copt
  7. Se pun tartele intr-o tava care se da inca 15 minute la congelator
  8. Scoatem tava din congelator si o punem in cuptorul preincalzit la 160 ℃ Se coc aproximativ 15-20 de minute.

Ganache de caramel

  1. Incalzim usor smantana de frisca .
  2. Separat topim si caramelizam zaharul.
  3. Turnam frisca incalzita peste caramel si amestecam. Trebuie amestecat cu grija pentru a nu ne stropi pentru ca amestecul o sa se umfle putin
  4. Adaugam mierea si untul si tinand vasul pe foc foarte mic amestecam usor
  5. Adaugam ciocolata alba amestecand pana se topeste si luam vasul de pe foc
  6. Turnam caramelul in formele de tarte coapte si racite si lasam putin sa se intareasca caramelul in tarte pana cand pregatim ganache-ul de ciocolata

Ganache de ciocolata:

  1. Aducem la fierbere smantana de frisca impreuna cu mierea.
  2. Cand fierbe adaugam ciocolata si amestecam usor cu ajutorul unui tel pana cand toata ciocolata e incorporata in amestecul de frisca si miere
  3. Adaugam untul, luam vasul de pe foc si amestecam cu ajutorul unui blender pentru a forma un amestec lucios de ciocolata
  4. Turnam un strat de ciocolata peste stratul de caramel din tarte

Nuci caramelizate:

Se pot prepara cu o zi inainte

  1. Facem un sirop simplu din apa si zahar. Punem apa si zaharul intr-o oala pe foc si lasam pur si simplu sa fiarba pana la dizolvarea zaharului.
  2. Intre timp punem la copt nucile la 180 ℃ timp de 5 minute.
  3. Lasam siropul sa fiarba cel putin 5 minute dupa ce vedem zaharul dizolvat, adaugam nucile coapte si mai fierbem inca un minut
  4. Strecuram nucile si le rasturnam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le mai dam la cuptor, la aceeasi temperatura pentru 5-10 minute.
Copyright Toate drepturile sunt rezervate.
Fotografiile prezente pe acest site se afla sub incidenta unor clauze contractuale privind cedarea drepturilor de autor catre terte persoane fizice sau juridice.
Utilizarea lor, fara acordul scris al autorului site-ului se va pedepsi conform legii.